TalentSummit BOAG 2017

Elever med rektor

Så blev det igen tid til TalentSummit på Boag.

Fredag den 21. april var alle skolens mange talentfulde unge inviteret til et arrangement til ære for talenterne, deres engagement og alle de fantastiske præstationer de bedriver i deres forskellige talentgøremed.

Derudover var der også besøg fra ‘Gamle’Boag+talenter som alle er med i FB-gruppen BoagAlumni.

Årets emne var Rummet i alle dets afskygninger og muligheder - med to super spændende oplæg fra hhv. Naja N. Nielsen - gammel BoagSuper+Elev - nu studerende på DTU og Steen E. Jørgensen - rumfysiker og ansat på ScienceTalenter i Sorø.Efter de to foredrag var der mulighed for spørgsmål - og der blev spurgt løs i alle retninger; som for eksempel hvorfor plantevækst på Mars er muligt, hvorimod det er vanskeligt på Månen, og hvad med udflytning til atroidebæltet? Her blev der henvist til TV serien ‘The Expance’ hvor den bedste torturmetode er at transporterer fanger ned på jorden, hvor de så bliver slået til pindebrænde af jordens tyngdekraft - ja der var mange spændende og udfordrende spørgsmål og svar.

Efter denne del af arrangementet blev det tid til Årets Scoop - Årets BoagTalent. Dette er en ny pris, som fremadrettet vil blive uddelttil en nuværende Boag+ elev, der imesterklasse er en talentambassadør for

Borupgaard gymnasium.Prisen gik til Tobias B. Petersen fra 3.k,som gennem hele sin gymnasietid harudfordret sig selv med alle denaturvidenskabelige udfordringer mankan tænke sig - han har bl.a. deltaget iVerdensmesterskabet i syntesebiologi -iGEM - i Boston, hvor hans hold fik enguldmedalje. 

Prisen til denne naturvidenskabeligekomet kunne jo ikke være andet end ensamling af meteoritter - Hvorfor ikkerække ud efter det støv, som vores solsystem erdannet af - sten hvis alder er ældre end vores gamle jord.Til sidst var der, traditionen tro, vand, frugt og chokolade til alle. 

Credits