2.x vinder regionalfinale i Science Cup

Vinderne af regionalfinalen

Igen i år excellerer x-studieretningen i den nationale science cup.

2.x stillede i år med hele 6 hold i Science Cup og en tredjedel gik videre til regionalfinalerne, men kun et hold vandt og går videre til landsfinalen d. 13 maj. X-studieretingen har deltaget i Science Cup i en årrække og vandt hovedpræmien i både 2007 og 2008.

I Science Cup deltager både gymnasieelever fra stx og htx. Opgaven eleverne bliver stillet er, at de skal få en idé til et produkt eller en proces, som forbrugere eller virksomheder har brug for. Eleverne kan enten videreudvikle allerede eksisterende teknologi eller udvikle ny teknologi eller produkter. Eleverne skal altså finde et behov eller problem og efterfølgende udvikle en idé til løsning af problemet ved hjælp af faglig viden fra et naturvidenskabeligt fag.

Vindergruppen fra 2.x fortæller ” Vi har lavet en kniv med en støvsuger indbygget i skæftet. Støvsugeren skal, når man hakker løg, suge de irriterende dampe væk, sådan at øjnene ikke bliver irriterede”.

Løgkniven på billedet er elevernes første prototype.

Under inspirationsdagene, som indledte forløbet, skulle eleverne lave en inspirationsvideo om innovation. En af grupperne fra 2.x vandt for bedste video.

Vi ønsker vindergruppen god vind og følger selvfølgelig holdet på deres videre færd i landsfinalen. 

Credits