Landsfinalen i Science Cup 2013

Sciencecupdeltagerne fra 2.x bliver interviewet

Deltagerne fra 2.x gik med en flot 3. plads ved årets landsfinale i Sciencecup.

Den færdige prototype på løgkniven med støvsuger

I Science Cup deltager både gymnasieelever fra stx og htx. I år var 721 elever tilmeldt. Opgaven eleverne blev stillet var, at de skulle få en idé til et produkt eller en proces, som forbrugere eller virksomheder har brug for. Eleverne fra 2.x havde opfundet en løgkniv med støvsuger, som kunne fjerne de ubehagelige dampe løg kan give når de snittes.

Vinderholdet havde opfundet en anden form for tilkaldesnor, end den der i dag anvendes på sygesenge på hospitaler, og som rigtig syge mennesker alligevel ikke kan anvende. 2. pladsen gik til en gruppe, der havde opfundet en metode til at fjerne sne på solcellepaneler. Ellehammerprisen gik til en gruppe fra en teknisk skole, der havde arbejdet rigtig længe med at fremstille en høretelefonledningsopruller. De havde anvendt en 3D printer, og havde et færdigt produkt, som de kunne masseproducere.

TV-Lorry interviewer deltagerne fra BOAG

Vores elever var altså I skarp konkurrence med de tekniske skoler, som havde arbejdet meget intensivt og længe med projekterne. Kokurrencen blev i år overværet af TV-Lorry. Science Cup er 4:20 inde i udsendelsen, og kniven er det projekt, som det meste af indslaget handler om. Stort tillykke med 3. pladsen!

Credits