Hjemme igen

elever hjemkommet fra kina

Vores to-ugers ophold i Kina gik over alt forventning! Kina var hvad vi forventede, og bedre endnu. Vi stødte på store kulturelle udfordringer med hensyn til blandt andet mad, hygiejne, opførsel mm. Vi blev serveret alt fra søhest til grisehjerne, og andet som slet ikke kunne identificeres.

Men trods de sære ingredienser, der indgår i det kinesiske køkken, og den tvivlsomme hygiejne, fik ingen af os problemer med maven. Vi opdagede til vores overraskelse, at meget af maden faktisk var rigtig lækkert! 

Med hensyn til kinesernes opførsel må man som dansker være tolerant og acceptere forskellene i danskeres og kineseres opdragelse. Bøvs og spyt er en hverdagsoplevelse ved middagsbordet, normer som vi danskere anser for normale, findes ikke i Kina, og humoren er nok det punkt hvorpå vi danskere skiller os mest ud fra den kinesiske befolkning. Men netop disse kulturelle forskelle er en del af charmen ved at tage til Kina og giver anledning til mange morsomme observationer. 

Det er klart en rejse vi kan anbefale til andre elever på Borupgaard, da det er en enestående chance for at opleve en kultur og et samfund, som er så langt fra det danske det kan komme!

Credits