Borupgaard har modtaget et certifikat på Science og Talent.

Thomas Jørgensen

Borupgaard er blandt de 18 første gymnasier i Danmark som har fået certifikat på Science & Talent

Talentchef Nynne Afzelius fra ScienceTalenter-Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø var fredag 6. januar på Borupgaard Gymnasium for at overrække gymnasiet deres certifikat i Science & Talent.

Borupgaard har altid haft både en stærk naturvidenskabelig profil og en stærk talentprofil. Gymnasiet har gennem de sidste mange år deltaget med stor succes i en bred vifte af mange talentforløb og konkurrencer - hvor mange endda er vundet med stor hæder til Borupgaard.

“Tilbuddene fra Sciencetalenter i Sorø er altid super relevante, udfordrende og inspirerende for vores elever. Det at møde ligesindede unge i faglige udfordrende miljøer, hvor talent og engagement i den grad bliver stimuleret, giver bare rigtig god mening” siger talentkoordinator Peter Sjøholm Borupgaard Gymnasium

“Derfor er rigtigt rart, at vi nu får certifikat og dermed anerkendelse for det arbejde, der er lagt i det naturvidenskabelige talentarbejde gennem mange år. Jeg og vi er rigtigt stolte af det her på Borupgaard og vil bruge til fremadrettet til fortsat motivere og inspirere alle elever til at blive så dygtige, som de overhovedet kan - også de allerdygtigste” siger rektor Thomas Jørgensen, der fredag kunne modtage såvel diplom som et banner, der nu vil blive ophængt i kantinen.

Sciencetalenter skriver om certifikatet:

ScienceTalenter tilbyder en certificering i Science og Talent til de gymnasier, der gør en indsats for at styrke science og talent indsatsen lokalt. Certificeringen er en anerkendelse af den store indsats, der bliver lagt, og sikrer også, at kvaliteten af indsatsen er i top.

For at et gymnasium kan blive certificeret, skal det have en talentkoordinator eller lignende med den uddannelse som talentvejleder i gymnasiet, som tilbydes af ScienceTalenter. Desuden er der en række specifikke krav, som skal være opfyldt hvert år.

Et gymnasium med certificering skal hvert år have:

  • Talentaktiviteter i naturvidenskab

  • Elever der deltager i nationale konkurrencer som f.eks. Unge forskere, Science Cup, Georg Mohr, Fysik OL, Kemi OL, WRO m.fl.  

  • Elever der deltager i nationale events

  • Elever der deltager i forløb hos ScienceTalenter

  • Naturvidenskabelige talentforløb med lokale grundskoler

  • Samarbejde med videregående naturvidenskabelige uddannelser

  • Samarbejde med virksomheder, hvor naturvidenskaben er i fokus

  • Elever der skriver SRP/3.årsopgave/større skriftlige opgaver i samarbejde med virksomheder, universiteter eller ScienceTalenter

  • En opdateret talentstrategi som er godkendt af ScienceTalenter

 

Se også artikel i Ballerup Bladet her side 16

Credits