Boag TalentSummit ‘18

tj

Så blev det igen tid til årets TalentSummit på Borupgaard.

Det blev, som altid, fejret i musikhuset og dette års tema var ‘Talent i Spil’. Det fik vi to gode bud på fra hhv. Organist og Kantor ved Holmens kirke og Christiansborg Slotskirke Jakob Stevns-Lorentzen og ‘gammel’ Boag elev Rasmus E Jonasen.

Jakob fortalte om hvordan et kreativt talent, som hans blev sat i spil. Vi hørte om tiden fra han var helt ung og som 11- årig blev Danmarks absolut yngste organist, frem til hans tid på konservatoriet, hvor han gik direkte eksamen og så hurtigt videre til Paris, hvor han på rekordtid tog den mest prestigefyldte orgeluddannelse man kan få. Det var en historie med både mange sjove vinkler og oplevelser, men også en historie, som viste hvor krævende det er at følge sit talent og at intet - på nær lommeuld - kommer af sig selv!  Et af Jakobs gode råd til Borupgaards dygtige talenter var at følge sportstøjs-producenten Nike’s slogan “Just Do It” - men gør dig umage, vær ydmyg og arbejd hårdt……Det næste spændende oplæg kom fratidligere BOAG elev Rasmus, som fortalte om sin vej til jurastudiet på Københavns Universitet. Rasmus’ pointe var at tiden efter gymnasiet ofte er zigzagget og fyldt med uforudsete forhindringer/udfordringer. Det er ved at finde vej gennem denne labyrint at man får mulighed for at sætte sit talent ‘i spil’ - og det er det som Rasmus har gjort!

Efter de to oplæg var der mulighed for spørgsmål, og der var stor spørgelyst til de to oplægsholdere.

Som afslutning på Boag TalentSummit ‘18 skulle årets BoagTalent kåres. Dette stod rektor Thomas Jørgensen for. Årets pris gik til Lærke fra 3.y som gennem to år har kvalificeret sig til semifinale og finale i BiologiOlympiaden. Thomas fortalte at han hyppigt på bl.a. ledelseskurser fik fortalt, hvor vigtig viden indenfor biolog og bioteknologi er. Fag der både kan og skal løse mange af de store problemer verden står overfor lige nu. Derfor er det super godt at vi på Borupgaard er så gode til Biologi - og derfor er det oplagt at Lærke skal have årets talentpris.

Credits