På BOAG går de bedste biologer i Danmark!

superbiologer

”Vi gjorde det!” er vel det udtryk der passer bedst til den flotte præstation tre ungersvende fra 3.y lavede mandag og tirsdag i uge tre.

Nicolas, Peter og Simon drog til SDU i Odense for at repræsentere Borupgaard ved semifinalen i Biologi Olympiaden. Inden da havde de tre kvalificeret sig til denne semifinale ved, ud af 2386 deltagere, at blive tre af de tredive bedste elever som gik videre til semifinalen. Dette er i sig selv super flot – MEN nu ventede der så to dage med et hårdt program.

Der skulle laves teoretiske prøver ud i alskens biologisk viden – fra det helt store globale økologiske overblik til de mindste nano-detaljer i biokemien.

Der skulle også arbejdes i laboratoriet, hvor det ’gik ud over’ både blåmuslinger og gærceller – i laboratoriet skulle blåmuslingernes filtrations størrelser og gærcellernes respiration undersøges og som I kan se på billederne kom blåmuslingerne under kærlig behandling.

Efter to dages heftig konkurrenceaktivitet blev de femten elever, som skal konkurrere om de fire endelige pladser ved den Internationale Biologiolympiade som foregår på Bali så udvalgt - Og tænk, alle tre super-boag-biologer gik videre, endda med meget flotte rosende ord fra dommerkomitéen.

Så Bali – Here comes Borupgaard!

Credits