Med Akademiet for Talentfulde Unge i London

Oxford

Joakim fra 3.u har været på en tur til London med Akademiet for talentfulde unge. Her fortæller han om sine oplevelser på turen.

Af Joakim Glavind Nielsen

Søndag formiddag kl. 11 troppede vi så op i Kastrup lufthavn, alle 30 spændte ATU’ere fulde af forventninger. Jeg selv havde aldrig været i London før, så jeg havde set meget frem til denne tur. Nogle af os kendte hinanden på forhånd fra tidligere ATU-forløb, andre havde blot meldt sig på turen med håbet om at få stiftet en masse nye bekendtskaber. Ikke desto mindre, så gik der ikke længe før vi alle faldt i snak med hinanden og fik diskuteret de forventninger, vi hver især havde til turen. 

Oxford

Et af ugens helt store højdepunkter var universitetsbesøget på Oxford University. Det var mildest talt overvældende at se dette enorme universitet, der er spredt ud over hele Oxford by. Samtlige Colleges som hører til universitetet, er nemlig bygget for hundreder af år siden og ligner noget man kunne komme til at skulle analysere i oldtidskundskab, hvilket blot bekræftede alle de fordomme, man kunne have til, hvordan det ser ud derovre. 

Hvad der dog var endnu mere interessant var mødet med de danske studerende på Oxford, som vi var så heldige at få en rundvisning af. Dette var nemlig helt almindelige nede-på-jorden-mennesker, som blot har det tilfælles, at de elsker at lære, er gode til deres fag, og tog chancen og søgte en plads på det bedste universitet i verden. Vi fik blandt andet lov til at høre historier om Oxfords studiemiljø, deres fritidsaktiviteter og efter en lang snak virkede vejen til en uddannelse på verdens bedst rangerede universitet pludselig meget mere realistisk for en som mig. Ud over dette bød dagen også på et foredrag om selve ansøgnings-processen, hvis man som dansk studerende skulle have lyst til at studere i England. Dette gav et super godt overblik over alle de steps man som ansøgende skal igennem, og vi fik svar på alle de spørgsmål herom, som vi kunne have.  

Cambrigde

Dagen efter besøget på Oxford skulle vi selvfølgelig også se Englands andet mest prestigefyldte universitet - nemlig Cambrigde. Her var programmet dog lidt anderledes end i Oxford. Vi fik nemlig æren af at opleve en lecture på universitetet og derved få et indblik i, hvordan undervisningen foregik her. Dagens lektion var en filosofi-time og temaet var “the Mind-body problem”, der består i det store spørgsmål om, hvorvidt vores bevidsthed kan eksistere uden en krop eller ej. 

Senere bød dagen på en eksklusiv rundvisning på Trinity College, hvilket var det sted, Harry Potter oprindeligt var tænkt til at skulle blive filmet på. Så kan man selv forestille sig, hvordan der så ud. Bygningerne på Cambrigde var også ligeså overvældende som i Oxford. Lysten til at tage den lange tur væk hjemmefra for at studere i England steg gevaldigt i mig gennem turen. Snakken elever imellem bar også præg af dette. Vi gik alle og diskuterede fremtidsdrømme og forestillinger om at gå på et universitet som Cambrigde, idet vi blev ført gennem den ene enorme slotshave efter den anden. 

Hvad jeg selv fandt meget forunderligt, var kontrasten mellem de oldgamle britiske traditioner som levede i bedste velgående på et universitet som anses for at være et verdens førende og mest moderne af slagsen. 

Dagen i Cambrigde sluttedes af med, at vi skulle med til Evensong i den enorme gotiske kirke på billedet ovenfor. Her kom vi ind i det storslåede byggeri og skulle så nyde kirkens herrekor, bestående af omkring 60 herrer fra 10 år og opefter, synge diverse katolske salmer, med en akustik, der ikke kan sammenlignes med noget. Dette var endnu en medrivende oplevelse, som jeg aldrig tror jeg havde fået med, hvis ikke jeg havde meldt mig til denne tur. 

Øvrige aktiviteter

Udover besøgene på Oxbrigde-universiteterne bød programmet også på besøg på de universiteter, der ligger midt i London. Her så vi blandt andet Kings College, der også er består af enorme renæssancebygninger, som springer frem ud af ingenting i hjertet af den moderne storby, London. 

Ellers var vi også forbi flere af Londons museer. Netop her var det fantastisk at være afsted med ”Akademiet for Talentfulde Unge” frem for nogen anden gruppe. For hvor mange unge nok ville finde det en smule kedeligt at gå og kigge på oldgamle fossiler og fortidsfund, var der er i vores gruppe på 30 unge stort set altid en, der lige havde en specifik viden om de ting vi så - om end det så var dinosaurer eller gamle romerske søjler - og herved lærte vi alle meget mere end ved et almindeligt museumsbesøg. Der var altså plads til fri udfoldelse af selv den mest specifikke viden, og alle i gruppen syntes blot, at det var fedt at høre på. 

Fritid

Trods at turen til England primært var med formålet at besøge Englands mange prestigefyldte universiteter, blev der da også i høj grad tid til at opleve byen på egen hånd og ikke mindst at lære hinanden at kende. Blandt andet tog vi nogle stykker en aften ind og så “Phantom of the Opera” i ”Her Majesty’s Theatre” ved Piccadilly Circus. Dette var for mit vedkommende en af ugens absolutte højdepunkter. For en som mig, der har medvirket i alverdens musicals så længe jeg kan huske, var det fantastisk at se denne imponerende scenografi, deres overbevisende skuespil og ikke mindst høre live-musikken.

Resten af ugen gik fritiden for manges vedkommende med shopping i Londons mange gader, spisning ude på spændende restauranter og hygge i hotellets kælderbar, hvor vi alle kunne få en øl om aftenen efter en lang dag. 

Alt i alt føler jeg, jeg på turen er kommet ind i et fedt fællesskab af unge mennesker, som jeg klart har tænkt mig at vedligeholde, samt jeg har fået en meget bedre afklaring om, hvad det vil sige at studere i udlandet, og hvad mulighederne er for at gøre dette. En tanke jeg nu i langt højere grad vil tage til overvejelse, når jeg senere hen skal studere videre. 

 

Credits