Fysik

I fysik beskæftiger man sig med alt fra det mindste til det største. Fra hvad der er mindre end et atom til størrelsen af hele Universet. 

Fysik er vigtig for at forstå mange af de ting, der omgiver os. Hvordan virker en mobiltelefon? Hvordan dannes en regnbue? Hvordan blev universet skabt? Når du har fysik i gymnasiet er du selv med til at undersøge verden. Du kommer til at lave mange forsøg som sammen med den teoretiske del, giver dig en ny forståelse af verden omkring dig.

Fysik på C-niveau er et obligatorisk fag for alle. Hvis du vælger faget på et højere niveau, vil du komme til at beskæftige dig med mere komplicerede områder af fysikken og blive udfordret ved at udtænke dine egne eksperimenter og udregninger. 

På Borupgaard har vi investeret i måleudstyr som kan tilsluttes og styres af elevernes egne computere. Dette giver mulighed for at udforske naturlovene på nye og mere spændende måder.

På Borupgaard Gymnasium kan det du lærer i fysik og i de andre naturvidenskabelige fag, bruges til noget særligt. Hvis du synes det er sjovt at tænke nyt og kreativt inden for naturvidenskab, kan du nemlig vælge at være med i den landsdækkende opfinderkonkurrence Science Cup Denmark, hvor elever fra Borupgaard Gymnasium har vundet mange priser gennem årerne.

Credits