Bioteknologi

Går du rundt med en lille forsker gemt inde i dig? Drømmer du om at tage Nobelprisen i medicin? Eller er du bare generelt interesseret i, hvordan biologi og kemi i forening kan afhjælpe rigtig mange af verdens problemer? Så er bioteknologi måske noget for dig!

Bioteknologi er fremtiden, men allerede i dag er det en af de helt store områder inden for forskning og industri.

Undervisningen i bioteknologi vil ofte bestå af en teoretisk del, som komplementeres af forskellige praktiske øvelser. Den teoretiske undervisning og de praktiske øvelser vil ofte omfatte den nyeste viden, og den vil samtidig give en god grundforståelse af både kemien og biologien bag. Fagets natur lægger desuden op til forskellige forløb på andre uddannelsesinstitutioner (DTU, KU, Metropol mm.), hvor du vil få lov at prøve kræfter med topmoderne bioteknologiske metoder og udstyr. Øvelser og teori omhandler meget virkelighedsnære emner, hvilket betyder at du altid kan se, hvordan den teoretiske viden kan bruges i den virkelige verden.

Når du efter gymnasietiden skal vælge dit videre studie, vil bioteknologi på A-niveau være et stærkt kort at have på hånden. I forening med matematik på A-niveau og fysik på B-niveau giver bioteknologi på A-niveau nemlig adgang til det meste.

Med bioteknologi på A-niveau bliver du altså klædt på til en fremtid, hvor forskning og fremstilling af medicin kommer til at spille en større rolle end nogensinde før. Du får samtidig en fremtidssikret uddannelse, som du kan bygge videre på i utallige retninger, alt efter hvad dine interesser er.

Credits