Astronomi

Hvordan blev Universet skabt? Hvad er et sort hul? Hvordan vil Solen dø, og er der liv på andre planeter? Er det spørgsmål, der interesserer dig, så kan det være, at Astronomi C er noget for dig!

På Astronomi C beskæftiger man sig med de helt store spørgsmål. Du vil komme på en vidensrejse fra de nære planeter i solsystemet til de fjerne galakser i udkanten af Universet, og du vil finde ud af hvordan man har fået den viden om Universet, som man har i dag. Astronomi er en videnskab, hvor der hele tiden sker nye opdagelse, og disse nyheder vil løbende blive en del af undervisningen. 

Du vil også lære at udpege forskellige planter og stjernebilleder på nattehimlen. I timerne vil vi studere Solen i vores solteleskop, og hvis du ønsker det, kan du låne en kikkert med hjem, så du kan se månerne om Jupiter eller nærstudere kratrene på Månen.

Astronomi er et fag hvor der er plads til alle. Lige meget om du har lidt eller meget naturvidenskab i din studieretning kan du være med. Niveauet blive tilpasset til den baggrund du kommer med.

Faget astronomi er et fag, som man vil have glæde af i mange sammenhænge. Ud over den viden man får om rummet, vil I blive trænet i at tænke abstrakt, fremlægge og argumentere naturvidenskabeligt. Noget man vil have stor glæde af lige meget hvilken vej, man vælger efter gymnasiet.

Eksempler på emner i Astronomi C
 

-       Solsystemet og dets dannelse

-       Stjernernes liv og død

-       Galakser

-       Universets skabelse og udvikling

-       Liv i rummet 

Credits